Čo je nové / Päť faktov, ktoré by ste mali vedieť o bielení zubov
Päť faktov, ktoré by ste mali vedieť o bielení zubov

Rozmýšľali ste niekedy, aké by to bolo mať žiarivý biely úsmev? To už čoskoro môže byť vaša realita. Predtým než sa pustíte do bielenia zubov, je potrebné vedieť zopár dôležitých informácií.

Najdostupnejším riešením, ako získať hollywoodsky úsmev, je bielenie zubov. Jeho absolvovanie však nie je pre každého. Pripravili sme si pre vás päť profesionálnych rád, ktoré by ste mali vedieť predtým, než sa pustíte do bielenia vašich zubov.

1. Pred bielením zubov je potrebné vyšetrenie zubným lekárom.

Chrup by mal byť úplne bez kazov, výplne musia byť v dobrom stave. Pred každým bielením vás u nás čaká preventívna prehliadka, dentálna hygiena, ošetrenie kazov a preleštenie výplní. Len tak budete pripravený na bielenie chrupu.

2. Bielenie zubov nemôžete podstúpiť, ak ste chorý, váš chrup je v zlom stave alebo sú vaše zuby príliš citlivé na chlad.

Pred bielením zubov by ste mali mať ukončený vývoj zubov. Bielenie neodporúčame pacientom so zvýšenou citlivosťou zubov na chlad.

3. Bielenie zubov sa musí robiť pod dozorom zubného lekára.

Samotnému bieleniu zubov predchádza vyšetrenie a odporúčanie od zubného lekára, pričom zákrok je takisto pod dohľadom zubného lekára. Samotný zákrok trvá približne dve hodiny.

4. Prvé dni po zákroku si nedoprajte kávu, čaj či červené víno.

Po vybielení zubov sa aspoň na 48 hodín musíte vzdať obľúbených nápojov, ako je káva, čaj, červené víno či farebné sirupy. Vyhýbajte sa aj potravinám ako červená repa alebo lesné ovocie. Obmedziť by ste tiež mali fajčenie. O tom, čo by ste nemali jesť či piť, vás budeme informovať klinika. Kľúčových je najmä prvých 48 hodín po zákroku. Tiež odporúčame prípravky na domáce udržiavanie efektu bielenia.

5. Bieliace prípravky na domáce bielenie možete používať, ale dajte si pozor.

Prostriedky, ktoré schválila komora zubných lekárov, sú na domáce používanie bezpečné. Je však potrebné dodržiavať návod, aby ste predišli nežiadúcim účinkom. Odporúčame takisto konzultácie so svojím zubným lekárom.

Na záver malá rada. Bielenie zubov nechajte na nás. Nájdete u nás skúsenosti, odbornosť, príjemné prostredie, empatiu a prijateľnú cenu.