Čo je nové / 4 dôvody, prečo sa oplatí chodiť na zubné preventívky každý rok
4 dôvody, prečo sa oplatí chodiť na zubné preventívky každý rok

Lenivosť, nedostatok času, nepríjemné skúsenosti. Čo je vaša výhovorka, prečo nechodiť na preventívne zubné prehliadky? Dnes sme sa rozhodli priniesť vám 4 dôvody, ktoré vás presvedčia, že pravidelné zubné preventívky sú naozaj rozumný nápad.

Poisťovňa vás finančne podporí

Ako určite mnoho z vás vie, vďaka zdravotným poisťovniam môžete ušetriť nemalé peniaze aj u zubára. Stačí každý rok podstúpiť preventívnu prehliadku a ten ďalší vám poisťovňa určité úkony u zubára preplatí. To, aké stomatologické služby a v akej výške vám budú preplatené závisí od konkrétnej zdravotnej poisťovne, no najčastejšie preplácajú napríklad zubné výplne a korunky či dentálnu hygienu.

V našich Family Dental Care pobočkách nielenže akceptujeme zubné benefity pre pacientov od všetkých 3 zdravotných poisťovní (Dôvera, Union, VšZP), ale taktiež ponúkame novým pacientom Family balíček 2023, ktorý obsahuje až 5 skvelých služieb úplne ZADARMO. Viac sa o ňom dozviete v našom nedávnom blogu.

Ušetríte peniaze na „pokazených” zuboch

Vďaka preventívke vám môže stomatológ odhaliť zubné problémy ešte skôr, než sa dostanú do závažnejšieho štádia. Predsa len je rozdiel, koľko stojí vyvŕtanie malého kazu verzus riešenie pokročilého zápalu a polorozpadnutého zuba. 

Niekedy stačí jedna preventívna prehliadka ročne, na ktorej dostanete zopár tipov na zlepšenie ústnej hygieny aušetríte nemalé finančné prostriedky na odstránenie závažných a dlhú dobu ignorovaných stomatologických problémov.

Vyhnete sa zbytočnej bolesti

Kto už nezažil ten skľučujúci pocit, ktorý dokáže priniesť bolesť zubov? Nedbalá dentálna starostlivosť môže často vyústiť až do nepríjemného boľavého štádia, ktorému sa dá jednoducho vyhnúť práve vďaka preventívnej zubnej prehliadke.

Naozaj stačí jedna návšteva zubára ročne spojená s RTG snímkom a môžete tak odhaliť kazy či iné stomatologické problémy, ktoré by vám mohli potenciálne priniesť do života mnoho nečakanej bolesti. 

Odhalíte aj nedentálne ochorenia

Čaro ústnej dutiny je nielen vo vychutnávaní si vašich obľúbených jedál, ale aj v tom, že dokáže odhaliť ochorenia, ktoré nie sú primárne stomatologického charakteru. 

Zubnému lekárovi stačí jeden pohľad do vašich úst a hneď vie, že telo bojuje s tráviacimi ťažkosťami, onkologickými ochoreniami, cukrovkou či otravou ťažkými kovmi. Preventívna prehliadka u zubára vám niekedy môže doslova zachrániť život.

Snáď vás náš dnešný blog presvedčil o tom, že preventívne stomatologické prehliadky sú naozaj skvelý spôsob, ako ušetriť nemalé peniaze aj zopár boliestok. Nezmeškajte tú tohtoročnú a objednajte sa na preventívku k nám do Family Dental Care. Urobiť tak môžete cez náš online formulár alebo na našom telefónnom čísle +421 911 061 313.